Wat doen als man impotent raakt?

vrouwen in bedWanneer iemand met impotentie te maken krijgt, is het natuurlijk niet bepaald een pretje voor iemand. Die gene voelt zich een stukje minder man, althans zo wordt dat vaak beschreven. Maar voor de vrouw van deze man is dit natuurlijk ook iets om rekening mee te houden. Hoe kan een vrouw haar man het beste ondersteunen hierbij?

Verschillende leeftijden

Impotentie komt in verschillende leeftijdscategorieën voor, maar het komt toch wel vaker voor bij mannen die al wat op leeftijd zijn. Een ander woord voor impotentie zijn erectiestoornissen. In bepaalde gevallen (ongeveer een derde) is er fysiek iets aan de hand waardoor deze problemen naar voren komen. In zulke gevallen kan bijvoorbeeld cialis worden voorgeschreven, wat de erectie zou moeten opwekken. Het is altijd belangrijk om bij klachten een arts te contacteren.

Psychologisch of de relatie

Bij andere mannen is het juist iets psychologisch. Maar het kan ook aan de relatie liggen. Als een man onverhoopt toch mee te maken krijgt, voelt hij zich hier vaak niet bepaald prettig bij. Als vrouw is het vooral belangrijk om de man te ondersteunen en te zoeken naar een oplossing. De huisarts bezoeken kan zeker een optie zijn. Er kan worden gezocht naar een oplossing en mogelijk een middel worden voorgeschreven om toch een erectie te kunnen krijgen.